2015. január 31., szombat

Gurkha Kukri Harcikés Macséta Damaszkuszi damaszk - Jelenlegi ára: 26 500 Ft


Gurkha, Kukri , vastag bőrtokkal.
Egzotikus anyagokból készült markolattal.
Egyedi kialakítás kiváló damaszk vadászkés teljes mértékben kézzel készült. Penge kézzel kovácsolt több mint 512 rétegű 1095 és 15N20 magas széntartalmú szerszámacélok. Keménysége 56-58 HRC.
Markolat : 143mm
Anyaga : BUFFALOSZARV , FA.
Penge : 231mm
Övre akasztható vastag bőrtokkal.
Évszázadokon át a nepáli gorkha-harcosok félelmetes harc-stílusukról és félelmetes, khukari késükről voltak ismeretesek. Egy régi nepáli mondás szerint, ha egy gorkha egyszer kihúzta hüvelyéből kését, addig nem tudja visszatenni, amíg az vérrel nem érintkezik. Ha nem volt ellenség a közelben, akinek vérét lehetett volna venni, a katona megvágta a kezét, vagy a testét, hogy nyugodt szívvel tehesse vissza hüvelyébe a fegyvert.
A kegyetlenségüket a Falkland-háború csatáiban is bizonyították a gorkhák. Az argentin katonák - helyi beszámolók szerint - hanyatt-homlok menekültek, eldobva géppisztolyaikat és hátrahagyván aknavetőiket, amint a brit hadsereg különleges egységeként szolgáló gorkha hadtest katonái megvillantották khukari (ejtsd: kukri vagy kukiri) késeiket. - Mint harci fegyvert, a khukarit három célból alkalmazhatják: lefegyverzés, ártalmatlanítás, ölés. Lefegyverzéskor a markolatot, vagy a penge tompa oldalát használják. Ellenfél ártalmatlanítása esetén szúrt vagy vágott sebet ejtenek. Mikor a gyilkolás elkerülhetetlen, ugyanezeket a technikákat nagyobb erővel hajtják végre.  
Légió
A khukari mesteri forgatásának elsajátításához speciális lépések során kell túljutni, mialatt megtanulják a szabja egyedi technikáit. A különleges fortélyok, a gyorsaság és taktika - mint minden harcművészetben - döntően befolyásolják a küzdelem kimenetelét.  
A nepáli gurkhák alkotta különleges egység azt jelenti a briteknek, mint az ideglégió a franciáknak.  
A termék átvehető személyesen Gyöngyösön Vagy Budapesten 14 ker.
Damaszkuszi acél - igy nevezik Damaszkusz szíriai várostól az igen kemény és hajlékony fémet, mely különböző keménységű ill. széntartalmú acél és vaslemezeknek vagy rudaknak összekovácsolásából áll elő. Ha a csavart acélrudat apró darabokra vágják és egymásra rakva összekovácsolják, akkor előáll a mozaikszerű damaszkuszi acél. A rétegek száma több száz illetve ezer között lehet. Az ilyen acélból készített pengének a felszínén gyönge sav maró hatása alatt többféle árnyalat keletkezik. A savtól kevésbé megtámadott keményebb fém sötétebb marad, a jobban megtámadott puhább fém ellenben világosabbá lesz. Láthatóvá lesznek a sajátos rétegek, a penge egyedi mintázata. A lemezek vagy a rudak fekvése szerint a damaszkuszi acél többféle mintázatúvá lesz. Sráfos, felhős, örvény, esőcsepp stb.
A fénykép az aktuálisan meghirdetett termékről készült.
Kérem tekintse meg további termékeimet is. Katt ide !


Jelenlegi ára: 26 500 Ft

Az aukció vége: 2015-02-20 20:24
. Gurkha Kukri Harcikés Macséta Damaszkuszi damaszk - Jelenlegi ára: 26 500 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése